Bagarić nezadovoljan sudskim epilogom

VIDEO K9: Protiv dvojice napadača na studenta Dejana Bagarića letos u kampusu Univerziteta u Novom Sadu, Bagarić će, kako je rekao u emisiji Otvoreni ekran, podići parnicu jer su, nakon nagodbe sa tužilaštvom, nasilnici praktično na slobodi.

122

Student Dejan Bagarić, aktivista i jedan od organizatora protesta “1 od 5 miliona” u Novom Sadu, koji je u junu pretučen u kampusu novosadskog univerziteta nije zadovoljan epilogom sudskog procesa protiv napadača.

Dvojica optuženih, naime, dobili su uslovne kazne nakon što su priznali krivicu sklopili nagodbu sa tužilaštvom.

“U suštini dva momka osuđeni su na 6 meseci, odnosno na godinu dana zatvora, uslovno na 2 godine, odnosno 3 godine. Znači, na slobodi su obojica, to je ono jedino što je za mene lično relevantno u ovom momentu, da su ljudi koji su me tukli na slobodi, da tužilaštvo i sud nisu ispitali motive napada, da nisu ispitali eventualne nalogodavce. Ja ne tvrdim da su nalogodavci postojali, verovatno jesu, ali to sud nije ispitao”, izjavio je Bagarić.

Osim što nisu pronađeni eventualni nalogodavci, zabrinjava i to što nisu istraženi ni motivi ovog napada, rekao je Bagarić.

“Ja to ne moguda znam, mogu da razmišljam o tome, da izvodim neke teorije zavere, da mislim da je to zbog ovoga ili onoga, ali ja neću to da radim zato što postoje institucije u ovoj zemlji koje su za to zadužene, ili bi bar trebalo da bude tako. Ja sam povremeno učestvovao u aktivnostima Združene akcije Krov nad glavom, može biti da je zbog toga. jedan sam od organizatora protesta u novom Sadu, može biti da je i zbog toga. Svojevremeno sam kao aktivista Antifašističke koalicije radio jedan projekat o grafitima i simbolima mržnje, neonacizma i tako dalje u Novom Sadu, može biti da je zbog toga. Može biti da je zbog sto drugih svari, ali ja ne želim da ja to ja ne želim da ja lupam glavu zašto se to deesilo”, naveo je on.

Bagarić je najavio da će pokrenuti parnicu protiv napadača u kojoj će možda biti otkriveni motivi napada.

Podsetimo, Bagarić je nakon napada u junu završio u bolnici, gde su mu konstatovani potres mozga, amnezija, polomljen nos, kao i modrice i otekline po telu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.