Badnji dan u Narodnoj kuhinji

VIDEO K9: Podeli kuvanih obroka na Badnji dan korisnicima Narodne kuhinje Crvenog krsta u Futoškoj ulici prisustvovali su danas zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac i članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Branka Bežanov.

0
69

Grad Novi Sad, prema rečima zamenika gradonačelnika, dodatnu pažnju poklanja socijalno najugroženijim građanima, o čemu svedoči činjenica da Program Narodne kuhinje Crvenog krsta Novog Sada postoji od 1991. godine i do danas se realizuje zahvaljujući podršci Grada.

Za rad Kuhinje za socijalno ugrožena lica u 2023. godini finansijskim planom Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu predviđeno je 45 miliona i 140 hiljada dinara i veći je u odnosu na 2022. za 24%.

“Naravno, bez podrške Gradske organizacije Crvenog Krsta i njihovog tima volontera sve ovo ne bi bilo ostvarivo. Ovi mladi humani ljudi kao i profesionalno zaposleni, pokazali su veliku humanost, požrtvovanje, znanje i hrabrost posebno u periodu od početka pandemijske krize, u kom Narodna kuhinja Crvenog krsta Novog Sada nije prekidala sa radom”, naveo je Crnobarac.

Distribucija kuvanih oboka za 600 korisnika vrši se svakog radnog dana, na dva punkta u gradu, u Klubu penzionera „Olga Petrov“, na Futoškom putu br. 67 i ovde, na punktu Crvenog Krsta, u Futoškoj ulici. Korisnicima socijalne pomoći koji žive u prigradskim naseljima mesečno se deli 800 lanč paketa.

Sekretar gradske organizacije Crvenog krsta Dragan Lazić je naveo da je tokom prošle godine Crveni krst Novog Sada podelio skoro 155.000 kuvanih obroka.

“Zahvaljujući, pre svega, snažnoj podršci Grada, ali i donatorima i humanim pojedincima rad kuhinje je stabilan, a naša organizacija nastoji da svakodnevno podigne kvalitet usluge koju pružamo. Korisnici ovog programa mogu svoje obroke da konzumiraju na distributivnim punktovima”, kazao je Lazić.

On je istakao i osobenost programa Narodne kuhinje Crvenog krsta, “Kuhinju na točkovima”, odnosno svakodnevnu dostavu kuvanih obroka na 30 adresa za korisnike koji su bolesni i nisu u mogućnosti da dođu do mesta za podelu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.