Bačka Topola za primer

VIDEO K9: Oko stotinu đaka od sledeće školske godine moći će da boravi u Učeničkom domu u Bačkoj Topoli, rečano je juče tokom obilaska pokrajinskih zvaničnika ove opštine. Izgradnja ovog objekta započeta je 2008. godine i stala u završnoj fazi, a sredstva za završetak radova nakon skoro 10 godina, obezbedile su opština i pokrajina.

0
182

Zgrada u kojoj se od 1966. godine nalazi sedište Osnovne muzičke škole u Bačkoj Topoli sagrađena je pre 100 godina.

Sada ima novu krovnu konstrukciju za koju je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 4,8 miliona dinara, istaknuto je juče tokom obilaska pokrajinskih zvaničnika ovoj opštini.

Za završnu fazu radova na izgradnji Učeničkog doma, nakon skoro decenije stajanja radova, pokrajina i opština obezbedile su 75 miliona dinara, tako da će od sledeće školske godine u njemu moći da boravi 107 učenika. Bačka Topola može danas da posluži kao primer razvoja u svim oblastima, rečeno je tokom obilaska.

“Najpre smo obišli jednu sjajnu kompaniju koja zapošljava gotovo stotinu zaposlenih. Razvojna agencija Vojvodine pomogla je preko svojih mehanizama zapošljavanje 20 novih zaposlenih u kompaniji koja postoji od 1992. godine i tehnološki je moderna. Nakon toga smo obišli Osnovnu muzičku školu, Dom učenika u Bačkoj Topoli gde se sredstvima Pokrajiske vlade i lokalne samouprave izvode odgovarajući radovi”, izjavio je tom prilikom Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Proteklih godina, prema rečima Mirovića, investirano je i u industrijsku zonu u kojoj trenutno posluju četiri kompanije, a očekuje se, kako je rekao, da još dve započnu sa radom tokom godine.

“Mislim da smo odabrali četiri veoma značajna projekta. Neki su vezani za zapošljavanje. Neki su vezani za modernizaciju uslova života. Neki su vezani za stvaranje pretpostavki za boravak učeničke dece u srednjoškolskom domu, a ovaj ovde gde se nalazimo sada u TSC-u je jedan poseban dragulj koji pokazuje zajedno sa svim ovim ostalim primerima koje smo videli da sve u suštini zavisi od ljudske mašte, hrabrosti, privrženosti, upornosti i kada to postoji onda se nađe i novac”, naveo je Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine.

U ovoj opštini, kako je rečeno, zahvaljujući sredstvima opštine, pokrajine i privatnog kapitala,završeni su svi ranije započeti projekti, a za ovu godinu planirana je i realizacija prečistača otpadnih voda.

“Danas smo posetili objekte koje smo nekad započinjali i sada završavamo što je meni posebno drago. Juče smo zatvorili četiri konkursa, velike konkurse. Predstoji peti konkurs. Mislim da je najveći oko raspisivanja prečištača otpadnih voda”, kazao je Kislinder Gabor, predsednik Opštine Bačka Topola.

U Pokrajinskoj vladi, kako je najavljeno, planirano je održavanje sastanka s predstavnicma svih lokalnih samouprava i nadležnih ministarstava, kako bi se pripremili za buduće projekte iz nacionalnog investicionog plana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.