Bačanin prvak Srbije u paraglajdingu

VIDEO K9: U Nišu je prošle nedelje održano međunarodno takmičenje u paraglajdingu u disciplini prelet, na kojem su tri države - Srbija, Bosna i Hercegovina i Mađarska, dobile svoje prvake u ovom sportu.

109

Rekordnih 150 pilota iz 20 država, proteklog vikenda učestvovalo je u jedinstvenom državnom takmičenju na kojem su prvake dobile Srbija, Hrvatska i Mađarska.

U dva takmičarska dana preleteno je preko 50 kilometara dnevno – prvi cilj je bio Vlasotince, a drugi Niška Banja.

Od ukupno 38 domaćih pilota iz 14 klubova, najuspešniji je bio Vladimir Bačanin iz Paraglajding kluba „Air037“ iz Kruševca. U sport klasi pobedio je Nebojša Rosić iz KSL „Ares“ iz Beograda, dok je kod juniora, prvo mesto priralo Đorđu Lazareviću iz kraljevačkog „Eola“.

U ekipnom plasmanu, najviše postolje su zauzeli takmičari „Ares-a“. Državni prvak Bosne i Hercegovine je Aleksandar Santrač iz Banja Luke. Među 47 mađarskih pilota najbolji u Nišu bio je takmičar Balaš Verteš.

Pored nacionalnih, piloti su se takmičili i u okviru Predevropskog prvenstva, test takmičenja za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Najbolji od 150 pilota je bio Teunis de Bruin iz Južnoafričke Republike.

U ukupnom plasmanu država učesnica, najbolji su bili piloti iz Mađarske, ispred drugoplasiranih pilota iz Srbije i trećeplasiranih pilota iz Kine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.