Avion Er Srbije poleteo za Njujork

Avion "Erbus A330", pod oznakom linije YU 500, poleteo je jutros, u 8.08 sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", čime je i zvačno otvorena direktna linija Beograd-Njujork posle gotovo četvrt veka. Na ovoj liniji Er Srbija će saobraćati pet puta nedeljno.

873

Avionom “Erbas A330”, koji je dobio ime “Nikola Tesla” upravlja kapetan Davor Mišeljić, izvršni direktor za saobraćaj Er Srbije.

Reč je o prvom širokotrupnom avionu za redovni intrekontinetalni saobraćaj izmedu Balkana i SAD, koji je sada najveći avion u floti Er Srbije, a koji je u Beograd stigao 11. maja.

Letelica ima 254 mesta – 236 sedišta u ekonomskoj klasi i 18 u biznis klasi, a srpski avioprevoznik je sada jedina kompanija koja ima takav let u okruženju.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, generalni direktor Er Srbije Dane Kondić, generalni direktor Etihada Džejms Hogan i ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot presekli su danas svečano vrpcu povodom uvođenja dirketnog leta iz Beograda za Njujork.

Pripreme za prvi direktan let trajale su godinu i po dana, a otvaranje linije naišlo je na odličan ođek kod putnika, pošto je do sada prodato više od 15.000 karata.

Na svečanosti povodom otvaranja linije premijer, Vučić je jutros rekao da uvođenje direktnog leta iz Beograda za Njujork, pokazuje opredeljenost u otvaranju Srbije prema svetu.

Ambasador SAD Kajl Skot čestitao je Srbiji na strateškoj odluci da otvori liniju ka “Kapiji Njujorku”, ocenjujući da će ova linija pojačati veze između dve zemlje.

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić istakao je, parafrazirajući recenicu koju je američki astronaut izrekao prilikom sletanja na Mesec, da je ovo “danas mali korak za jednog Srbina, ali veliki korak za Srbiju”.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović predvodi delegaciju Srbije koja je poletela prvim letom “Er Srbije” za Njujork.(Tanjug)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.