Automatizacija protivgradne zaštite

VIDEO K9: Danas je u Pokrajinskoj vladi potpisan ugovor vredan skoro milijardu i četristo miliona dinara za automatizaciju radarskih centara „Bajša” i „Samoš”.

0
24

Skoro milijardu i 400 miliona dinara vredan ugovor o nabavci opreme za automatizovanje protivgradnih stanica sa pratećim radovima i uslugama na području radarskih centara „Bajša“ i „Samoš“ potpisan je danas u Pokrajinskoj vladi.

Ugovor su potpisali pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić i direktor „Trajal korporacije“ Nenad Isailović, a potpisivanju je prisustvovao i direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije prof. dr Jugoslav Nikolić.

Sekretar Božić je tom prilikom istakao da smatra da će na ovaj način, pošto se očekuje da za nedelju dana bude završena i automatizacija 118 lansirnih stanica Radarskog centra „Fruška gora“, na celoj teritoriji Vojvodine biti umnogome smanjen rizik od posledica grada i štete na poljoprivrednim usevima.

Direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda naveo je da se uvođenjem automatizovanih lansirnih stanica za odbranu od grada u Srbiji eliminiše faktor strelaca i dobija efikasniji sistem protivgradne zaštite.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.