Autobusi JGSP (ne) kasne

VIDEO K9: U redakciju Kanala 9 pristiglo je pismo jednog sugrađanina u kojem se požalio da je zbog kašnjenja autobusa na liniji broj 8 pre šest dana, okasnio na posao zbog čega je bio novčano kažnjen. Iz Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća, kako kaže, nije uspeo da dobije bilo kakvu informaciju kojom bi sebe uspeo da opravda kod poslodavca.

0
871

Poslodavac je sugrađaninu koji je zbog, prema njegovim rečima, kasnio na posao zbog nedolaska osmice po redu vožnje na početnoj stanici kod Štranda, odbio od zarade 10%.

Kada je pokušao da pribavi sebi opravdanje kod nadležnih u JGSP-a, sugrađanin dalje navodi da nije naišao na razumevanje u ovom preduzeću, a otpravnik u Šafarikovoj ulici rekao mu je nema saznanje da osmica tada nije krenula na vreme. Na istom mestu mu je rečeno i da ovo preduzeće ne izdaje nikakve potvrde u slučaju da se ne poštuje red vožnje.

Novosađanin nakon toga nije odustao, te se, kako kaže, obratio i dispečeru JGSP-a, od kojeg je dobio isti odgovor.

Na pitanje Kanala 9 upućeno JGSP-u o ovom slučaju, pristigao je elektronski odgovor da, kako se navodi, “u slučajevima kada je razlog odstupanja onaj na koji prevoznik može uticati, preko operativnog osoblja reaguje se u najkraće mogućem vremenskom periodu”.

“Putnici svoja zapažanja i primedbe mogu da pošalju elektronskim putem slanjem dopisa na imejl adresu reklamacije@gspns.rs, ličnim dolaskom i upisom u knjigu reklamacija na šalteru 20 Međumesne autobuske stanice (Bulevar Jaše Tomića 6), ili telefonskim putem pozivanjem broja 0800 211 210 (besplatan poziv). Autobusima JGSP „Novi Sad“ svakodnevno se realizuje preko 99 procenata od planiranog, što znači da u proseku 15-tak polazaka na dnevnom nivou ne bude realizovano iz različitih razloga”, saopšteno je iz JGSP Novi Sad.

A razlozi za neodržan polazak su oni na koje ovo preduzeće, kako navode, ne može uticati, od kvara na vozilu do saobraćajnih nezgoda trećih lica ili raznih prepreka na trasi.

Bez obzira na razlog kašnjenja ili nepolaska gradskog prevoznika, izgleda da bi sugrađani kojima visina plate zavisi od redovnog dolaska na posao trebalo da razmisle o alternativnom prevozu, ili da se nadaju kako ne čekaju baš jedan od onih u “proseku petnaestak autobusa” čiji polasci tog dana neće biti realizovani.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.