Autobus za vakcinaciju u Kampusu

VIDEO K9: Autobus za vakcinaciju protiv korona virusa danas je parkiran u kampus Novosadskog univerziteta gde će u naredna tri dana pokušati da privuče što veći broj studenata da se imunizuju.

0
22

Autobus JGSP-a u kojem građani mogu da se vakcinišu protiv korona virusa, pristigao je u kampus Novosadskog univerziteta, kod studentskih domova Bajić i Vlahović.

Autobus za vakciniaciju parkiran je baš na ovom mestu da bi motivisao mlade da se u što većem broju odazovu vakcinaciji, jer je u Srbiji trenutno vakcinisano manje od 12 odsto mladih uzrasta između 18 i 35 godina.

Mladi, prema nekim ispitivanjima, ne žele da se vakcinišu zbog toga što gaje predrasuede da vakcina nije dovoljno ispitana, da može izazvati probleme sa sterilitetom, ali i zato što veruju da korona virus nije smrtno opasan za njih i da im ne može izazvati opasne posledice po zdravlje. Evo šta o imunizaciji kažu studenti Novosadskog univerziteta.

Autobus za vakcinaciju boraviće u studentskom kampusu tri dana, a vakcinacija građana u njemu obavlja se od 10 do 20 časova.

Plan je da autobus svaka dva-tri dana menja lokaciju u gradu, a nakon kampusa, prema ranijim najavama, najverovatnije će biti premešten na Štrand ili Kej.


POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.