Auto škole traže poskupljenja

VIDEO K9: Obuka za vozače uskoro bi mogla biti značajno skuplja, ukoliko Vlada pristane na zahtev Zajednice auto škola Srbije za podizanje cene njihovih usluga.

0
67

Da biste dobili vozačku dozvolu u Novom Sadu potrebno vam je, pre svega, oko 100.000 dinara kojima ćete platiti lekarsko uverenje, kurs prve pomoći, obuku, izlaske na ispite i ostale troškove. Međutim, zbog krize u Ukrajini i skoka cena energenata, dolazak do ovog dokumenta uskoro će biti skuplji i to ne samo u našem gradu, najavljuju auto škole.

Auto škole očekuju da Vlada izađe sa novom minimalnom cenom, a prema sadašnjim parametrima koji čine formulu kojom se ona izračunava, nova cena bi uskoro mogla biti oko 140.000 dinara.

Iako ovo poskupljenje u javnosti možda deluje previsoko, Milan Mudrinić član Zajednice auto škola Srbije, podseća da realno i nije, u odnosu na druge usluge.

Mudrinić je dodao da bi cena obuke mogla biti niža ukoliko bi Vlada Srbije prepoznala da mnoge privatne škole i fakulteti nemaju PDV na svoje usluge, dok auto škole plaćaju PDV od 20%, za toliko bi maksimalno obuka mogla biti jeftinija ako bi bili oslobođeni ove obaveze, što je Zajednica auto škola Srbije takođe sugerisala u svom zahtevu za poskupljenje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.