Auto- sedište čuva dečji život

VIDEO K9: Roditeljima beba koje se danas i na Božić rode na Klinici za ginekologiju i akušerstvo „Višegradska“ u Beogradu, Agencija za bezbednost saobraćaja poklonila je 40 auto-sedišta. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je prisustvovao događaju, apelovao je na roditelje da u saobraćaju koriste auto-sedišta za decu, jer na taj način štite živote najmlađih.

0
18

Danas čuvamo one koji su se rodili da bi se radovali zato što žive, rastu, zato što ćemo ih gledati kako oni sutra na svet donose novi život“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova prilikom dodele 40 auto-sedišta za decu koje je Agencija za bezbednost saobraćaja poklonila Klinici za ginekologiju i akušerstvo „Višegradska“.

Aleksandar Vulin je upozorio na podatak da 40 odsto roditelja ne koristi ova sedišta, što je, kako je naveo, prevelik broj.

Donacija Agencije veoma je značajna za roditelje imajući u vidu da je po rođenju deteta kućni budžet značajno opterećen, a da je bezbednost deteta od najvećeg prioriteta, kažu na Klinici za ginekologiju i akušerstvo „Višegradska“ na kojoj je tokom prošle godine rođeno 6.500 beba, 1000 više nego 2019.

Od 2013. godine od kada Agencija za bezbednost saobraćaja sprovodi istraživanje o upotrebi sedišta za decu u vozilima, procenat ljudi koji ih koriste podignut je sa 32 odsto, na 62, što je i dalje, u odnosu na razvijene zemlje sveta, malo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.