Austrija: Trećina dečjih dodataka strancima

Trećina dečjih dodataka u Austriji u prošloj godini isplaćena je osobama koje nisu Austrijanci, prenose danas bečki mediji i preciziraju da je reč o cifri od 32,5 procenata u iznosu od ukupno 751,4 miliona evra.

402

Ovi podaci proizilaze iz odgovora ministarke za porodična pitanja Sofie Karmasin upućenog na parlamentarni upit Slobodarske stranke Austrije.

Od ukupno 206.548 primalaca dečijeg dodatka bilo je 71.308 onih koji nisu Austrijanci i reč je o osobama iz drugih država Evropske unije, azilantima kao i osobama koje uživaju subsidarnu zaštitu sa ograničenim boravišnim naslovom.

U prošloj godini je isplaćeno 751,4 miliona evra, od kojih 507,3 miliona Austrijancima, tačnije 67,5 procenata.

Najviše dečjih dodataka je isplaćeno u Beču. Radi se ukupno o iznosu od 177,3 miliona evra, pri čemu je većina, odnosno 53 odsto isplaćena osobama koje nemaju austrijsko državljanstvo.

U poređenju sa prethodnom godinom iznos isplate je neznatno umanjena budući da se u 2014. godini radilo o ukupno 764,6 miliona evra. U prošloj godini je takođe 70 odsto novca isplaćeno osobama sa austrijskim državljanstvom. (Agencije)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.