Atlantida na Dunavu

VIDEO K9: Mitska Atlantida, čije postojanje i lokaciju vekovima pokušavaju da dokažu brojni istraživači, nalazila se u Vojvodini, uz obalu Dunava, rekao je novosadski istraživač i član Srpske akademije izumitelja i naučnika Veljko Milković u emisiji Otvoreni ekran.

369

Da se drevna atlantida nalazi u Vojvodini, na prostoru Deliblatske peščare, smatraju rumunski geolozi, kao i novosadski istraživač i član Srpske akademije izumitelja i naučnika Veljko Milković.

“Moja varijanta je bila uz Dunav i da su tu bili odbrambeni kanali, da se slićno kao kod Vaserštata voda mogla puštati i ispuštati po potrebi, u periodu opasnosti”, rekao je Milković.

Atlantida je jedna od najinteresantnijih svetskih tema, naveo je Milković, a arheolozi i dugi naučnici i istraživači pokušavaju da dokažu njeno postojanje i da je lociraju još od kada su svetlo dana ugledali Platonovi dijalozi oko 360. godine p.n.e.

“Ona je postaojala, znači, i pored skeptika kojih je bilo još u antičko vreme. Priča se prenosila putem usmenih predanja, jer je taj pratekst izgubljen, na žalost, ali je to zapisao Platon i još neki manje poznati. Mislim da Platonu nije bilo potrebno da, pored njegove slave i pozicije, nešto izmišlja, ali eto, sad imamo i materijalne dokaza na ovom području”, kazao je Milković.

Atlantida se, tvrdi Milković, definitivno nalazila na Helenskom poluostrvu, grčkom, odnosno Balkanskom poluostrvu. Visokotehnološke artefakte koji potkrepljuju njegove tvrdnje, ovaj istraživač, kako kaže, našao je u Deliblatskoj peščari i uz obalu Dunava.

“Rumunski arheolozi prilikom istraživanja Đerdapa nalazili su artefakte starije od mesopotamskih sa crtežima i obeležjima. Tako sam i ja uspeo naći nešto sa klinastim pismom, amulet ili medaljon, sa klinastim otiscima”, naveo je Milković.

Milković ističe da nije jedini u Srbiji koji se bavi ovom temom, a njegovi, kao i nalasci, skupa sa radovima drugih domaćih i stranih autora, naći će se u zborniku radova o Atlantidi na tlu Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.