Atest i za demontažu auto – gasa

0
346

Poslednjim izmenama i dopunama Pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila, sa registarskih tablica su izbačena slova sa dijakritičkim znacima koja su vozačima zadavala probleme, posebno pri plaćanju parkiranja.

Promenu registarskih tablica plaćaju vlasnici vozila pri registraciji, odnosno, prilikom produženja važenja saobraćajne dozvole.

“Vlasnici vozila sa takvim tablicama će, ako im ističe važnost saobraćajne dozvole u ovoj tekućoj godini, morati da menjaju saobraćajnu dozvolu i registarske tablice”, podsetio je Milinov.

Vlasnici automobila koji imaju registarske tablice sa pomenutim slovima neće morati da ih menjaju sve do isteka roka za registraciju. Još jedna novina je ta da će naši sugrađani koji žele da uklone ili demontiraju auto-gasni uređaj iz svog automobila morati da urade atest i, naravno, sami da plate za tu uslugu.

“Što se tiče izgradnje gasnog uređaja, koje do sad u vozilu imao pogon na tečni naftni gas, a ne želi više da ga koristi, obavezan je da to izgradi i da dobije od Agencije za bezbednost saobraćaja potvrdu da je to izgradio iz svog vozila”, rekao je Milinov.

Iz Auto-moto saveza naglašavaju da je rok trajanja registarskih tablica produžen sa sedam na devet godina.

“Vlasnici vozila koji nemaju kvačica na slovima, a ističe im saobraćajna dozvola u tekućoj godini, znači oni će od nadležne policijske uprave gde je njihovo vozilo registrovano dobiti potvrdu sa produžetkom od dve godine na srpskom i na engleskom jeziku”, rekao je Milinov.

Milinov tvrdi da, osim izdataka oko promene tablica sa dijakritičkim znacima, građani neće imati drugih većih troškova kada je cena registracije u pitanju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.