Astronomski kamp “Letenka 2020”

VIDEO K9: Na Fruškoj gori od sutra do nedelje traje tradicionalni Astronomski kamp na Letenki koji ove godine zbog epidemije korona virusa nije mogao biti realizovan u julu mesecu.

0
115

Na izletištu Letenka na Fruškoj gori od 17. do 20. septembra biće održan Astronomski kamp “Letenka 2020”, koji ima tradiciju dugu već dve decenije.

Učesnici kampa imaće priliku da čuju zanimljiva naučno popularna predavanja iz oblasti astronomije, fizike i drugih prirodnih nauka.

Ako vremenski uslovi dozvole, navodi profesor Mrđa, biće održano i takmičenje Mesijeov maraton, u kojem se učesnici koristeći astronomsku opremu trude da pronađu što veći broj objekata dubokog neba, a najboljima slede priznanja. Takođe će tokom dana biti upriličeno i posmatranje Sunca solarnim teleskopom.

Više detalja kao i uputstva za prijavu na Astronomski kamp zainteresovani mogu pronaći na stranici Astronomaskog magazina.

Učešće na kampu je besplatno, a manifestaciju je podržao Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, kao i Pokrajiski zavod za sport i medicinu sporta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.