Astro šetnja pod zvezdanim morem

VIDEO K9: "Fruška gora ispod zvezdanog mora" naziv je Astro šetnje u organizaciji Demartmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu. Trista učesnika uputiće se 4. jula put Fruške gore kako bi se upoznali sa prirodom u toku noći, i u takvom ambijentu, van grada, posmatrali noćno nebo i zvezde.

0
27

Četvrtog jula, sa početkom u 20 časova i 15 minuta, 300 ljubitelja zvezdanog neba naći će se na Fruškoj gori, na četvrtoj Astro šetnji koju organizuje Demartman za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu.

Na Departmanu navode da ima mnogo redovnih učesnika Astro šetnje, koji, kako kažu, znaju šta mogu da očekuju, a to su pre svega druženje u prirodi, uz laganju šetnju od 9 kilometara. Fizička aktivnost je, dodaju, prilagođena svim učesnicima, a interesovanje za ovaj jedinstveni događaj je i ove godine veliko.  

Osnovni cilj šetnje je, objašnjava dr Bojan Đerčan asistent na Departmanu za geografiju, da se svi zainteresovani upoznaju sa prirodom u toku noći, i da u jednom ruralnom ambijentu van grada, bez svetlosnog zagađenja, vide noćno nebo i zvezde.

Ipak, u odnosu na prethodne godine, ima nekoliko novina. Između ostalog, učesnici će za prevoz do Fruške gore morati da plate simboličnih 300 dinara.  

Polazak je sa železničke stanice u Novom Sadu u 19,30 časova, a završetak šetnje planiran je oko 23,30, kada se učesnici sa planine “ispod zvezdanog mora” vraćaju u grad.  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.