Asfaltiranje u Šajkaškoj nije u prioritetima

VIDEO K9: Sugrađanima iz Šajkaške koji se žale na loše stanje kolovoza u ovoj novosadskoj ulici, iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije savetuju da zahtev za asfaltiranje upute MZ "Salajka" kako bi bio svrstan u prioritetne i razmotren prilikom sačinjavanja nekog od narednih Programa održavanja objekata putne privrede.

0
48

Šajkašku ulicu u Novom Sadu, smeštenu između frekventne Partizanske i Malog kanala, odavno je načeo zub vremena.

Više sugrađana iz ove ulice obratilo nam se sa pitanjem kada će, s obzirom na brojne radove na sanacijama kolovoza saobraćajnica u našem gradu, stići na red i Šajkaška.

Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije stigao nam je odgovor u kojem navode da Novi Sad svake godine ulaže znatna sredstva za održavanje lokalne putne infrastrukture u okviru Programa održavanja objekata putne privrede, a da veliki broj zahteva za asfaltiranje, koji konstantno pristižu, iziskuje određivanje prioriteta i delovanje u skladu s njima. Trenutno su kao prioritetne izdvojene frekventne ulice i bulevari u užem i širem centru grada, u kojima je kolovozni zastor u veoma lošem stanju, kao i kolovozi saobraćajnice na kojima, zbog visoke prometnosti, dolazi do čestih oštećenja.

Asfaltiranje Šajkaške ulice će biti razmotreno u narednom periodu, čim budu završeni radovi na prioritetnim saobraćajnicama, a u skladu sa raspoloživim sredstvima.

Pošto zahtevi stižu sa prostora cele gradske teritorije, prednost se daje prioritetima koji se određuju u saradnji sa nadležnom mesnom zajednicom, pa iz Gradske uprave predlažu sugrađanima iz Šajkaške da zahtev za asfaltiranje svoje ulice upute MZ „Salajka“ kako bi i on bio svrstan u prioritetne i razmotren prilikom sačinjavanja nekog od narednih Programa održavanja objekata putne privrede.

“Naime, Savet mesne zajednice razmatra pristigle zahteve građana sa svoje teritorije i sačinjava spisak prioritetnih komunalnih problema iz domena redovnog održavanja, koje je potrebno rešavati tokom godine. Spisak prioritetnih radova dostavlja se ovoj Upravi i stručne službe ga razmatraju prilikom sačinjavanja dinamičkog plana radova na realizaciji Programa objekata putne privrede (redovno održavanje)”, stoji u saopštenju Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.