APV: Zasedao odbor za obrazovanje

VIDEO K9: Upisu studenata na fakultete Univerziteta u Novom Sadu u prošloj godini, kao i upis studenata u visoke škole strukovnih studija čiji je osnivač pokrajina sa posebnim osvrtom na obrazovanje pripadnika nacionalnih manjina, informacije su koje su danas razmatrali članovi Odbora za obrazovanje i nauku Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine.

0
27

Na drugoj sednici Odbora za obrazovanje i nauku Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine razmatran je i prihvaćen Izveštaj Pedagoškog zavoda Vojvodine za 2019. godinu, a na dnevnom redu našle su se i informacije o upisu dece i učenika u osnovnim i srednjim školama sa posebnim osvrtom na jezike nacionalnih manjina, odnosno na one učenike koji nastavu prate na svom jeziku.

Hrnjak je istakla da je realizacija visokih i visokostrukovnih škola na jakom dobrom nivou, što znači da i srednje škole prave kvalitetne predloge obrazovnih profila, a visokoškolske ustanove dobre planove, pa u prilog tome, kako je navela, govori i procenat realizacije upisa na teritorije Vojvodine u svim gradovima koji imaju fakultete, uprkos očiglednom smanjenom broju dece.

Odbor je razmatrao i usvojio Informacije o upisu studenata u visoke škole strukovnih studija čiji je osnivač Vojvodina u školskoj 2019/2020. godini, sa posebnim osvrtom na obrazovanje pripadnika nacionalnih manjina.

Na sednici su razmatrane i usvojene informacija o prijemu studenata u studentske centre na teritoriji Vojvodine u školskoj 2019/2020. godini, a Odbor je doneo i Godišnji program rada Odbora za obrazovanje i nauku za tekuću godinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.