APV: Za stočare 60 miliona dinara

U Skupštini Vojvodine Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, uručio je ugovore korisnicima koji su ostvarili pravo na osnovu konkursa za raspodelu sredstava iz godišnjeg programa mera za sprovođenje odgajivačkog programa u Vojvodini.

262

Po tom osnovu, pravo su ostvarile organizacije čija je delatnost sprovođenje odgajivačkog programa u svinjarstvu, govedarstvu, ovčarstvu, kozarstvu i pčelarstvu.

Ukupna sredstva koja su izdvojena za odgajivačke programe iznose 60 miliona dinara, a kako je rekao pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević, ovogodišnjim budžetom bilo je opredeljeno 40 miliona, dok je rebalansom izdvojeno još dvadeset miliona dinara za te namene.

“Za ove mere odgajivačke stanice na nivou lokalnih samouprava dobile su 46 miliona, poljoprivredni fakultet pet miliona, a poljoprivredno-savetodavne službe devet miliona dinara”, rekao je Radojević.

Takođe, dodeljena su i sredstva za sprovođenje mera kontrole plodnosti zemljišta. Za tu meru izdvojeno je 10 miliona dinara, a dvanaest poljoprivredno-stručnih službi biće angažovano na tim poslovima.

Radojević je najavio da će u 2017. godini direktna davanja poljoprivrednicima biti veća za 70 odsto, objašnjavajući da je ove godine za te namene bilo dodeljeno 800 miliona dinara, a da će u 2017. ta sredstva iznositi milijardu i tri stotine sedamdeset miliona dinara. (RTV)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.