APV: Za stambeno zbrinjavanje izbeglih i raseljenih porodica u Vojvodini 52,5 miliona dinara

U okviru obeležavanja Svetskog dana izbeglica, pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović uručila je danas ugovore za nabavku građevinskog materijala za adaptaciju i izgradnju stambenih objekata u vlasništvu izbeglih i raseljenih porodica u Vojvodini, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 52,5 miliona dinara.

0
3

Reč je o bespovratnim sredstvima koja su ove godine opredeljena za 167 porodica u našoj pokrajini, u okviru programa koji se realizuje preko Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu.

Maksimalni iznos ovih ugovora je 400.000 dinara po korisniku, koji su danas dodeljeni za prvih trideset porodica sa područja Novog Sada,Temerina, Inđije i Iriga koje su započele izgradnju svojih domova.

Sekretarka Jovanović je čestitajući dobitnicima, poručila da podršku iskoriste na najbolji mogući način kako bi trajno rešili svoje stambeno pitanje.

Ona je podsetila da prema podacima Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, u našoj zemlji trenutno boravi oko 24.000 ljudi sa izbegličkim statusom, od kojih je nešto više od polovine smešteno u Vojvodini.

U narednom periodu će, kako je navela, ugovori biti zaključeni sa ostalih 137 porodica izbeglih iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i raseljenih sa Kosova i Metohije. (Pokrajinska vlada)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.