APV: Za pošumljavanje 43 miliona dinara

VIDEO K9: Ugovori o dodeli bespovratnih sredstava za pošumljavanje na teritoriji Vojvodine u ukupnom iznosu od 43 miliona dinara dodeljeni su danas korisnicima u zgradi Pokrajinske vlade.

0
25

Za pošumljavanje na teritoriji Vojvodine Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ove godine opredelio je sredstva u iznosu od 50 miliona dinara, od kojih je na konkursu iskorišćeno 43 miliona.

Pokrajinski sekretar Čedomir Božić pozvao je sve lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine da naredne godine koriste sredstva koja ovaj sekretarijat izdvaja za povećavanje pošumljenih površina u pokrajini.

Ove godine, kako je naveo, iznosi za pošumljavanje su veći u proseku za 30%, a ugovori su uručeni Javnom preduzeću „Vojvodinašume“, koje je dobilo i najviše sredstva na ovogodišnjem konkursu, zatim Institutu za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu, Javnom preduzeću za komunalnu infrastrukturu i usluge „Kikinda“, kao I javno komunalnim preduzećima „Graditelj“ u Srbobranu, „Komunalac“ u Titelu i „Luka Bačka Palanka“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.