APV: Za dokumentaciju za sveobuhvatno uređenje Sremskih Karlovaca 137 miliona dinara

Ugovor za pripremu projektne dokumentacije za sveobuhvatno uređenje Sremskih Karlovaca, za koju je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 137 miliona dinara, potpisan je danas u Pokrajinskoj vladi.

0
7

Ugovor su potpisali direktor Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Saša Martinović i direktor firme DBA arhitekta Đorđe Bajilo.

Reč je o zoni ambijentalne zaštite, što je prvi i najviši stepen zaštite spomeničkog nasleđa. U tom obuhvatu je 1.200 kuća, a na osnovu stručnih kriterijuma biće određeno koje će se obnavljati, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Nakon izrade projektne dokumentacije, stvoriće se uslovi da se izgradi nova infrastruktura, urede ulice i fasade uz punu koordinaciju sa lokalnom samoupravom.

Prema Mirovićevim rečima, Sremski Karlovci dobiće naredne godine i brojne nove sadržaje, a ideja je da u prvoj polovini godine bude uređena i staza od Stražilova do Brankovog groba.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i predsednik Opštine Sremski Karlovci Aleksandar Stojkečić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.