APV: Više ulaganja u odbojku

VIDEO K9: Odbojkaška reprezentacija Srbije boravi u Novom Sadu, gde od danas do 4. juna na SPENS-u igra utakmice u okviru Svetske lige protiv Sjedinjenih Američkih Država, Belgije i Kanade. Tim povodom naše reprezentativce, aktuelne pobednike Svetske lige i rukovodstvo Odbojkaškog saveza Srbije, primili su predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i sekretar za sport Vladimir Batez.

0
577

U Pokrajinskoj vladi priređen je prijem za odbojkaške reprezentativce, aktuelne pobednike Svetske lige, rukovodstvo Odbojkaškog saveza Srbije i legende srpske odbojke, nekadašnje reprezentativce.

„U protekle dve decenije, u kolektivnim sportovima, odbojkaši su napravili vrhunske rezultate, koje su krunisali prošle godine osvajanjem Svetske lige, i već danas, u Novom Sadu, započinju novi ciklus“, kazao je ovom prilikom predsednik Pokrajinske vlade.

Mirović je na odbojkašima poželeo da u baš Novom Sadu odbrane titulu, jer je, kako je naveo, odbojka, praktično, najsnažniji novosadski sport.

Zahvalivši se na prijemu u Pokrajinskoj vladi, predsednik OSS Zoran Gajić je rekao da susret sadašnje reprezentacija i one koja je nekada svojim rezultatima utabala put današnjoj odbojci, jeste dirljiv momenat.

“Moram da kažem da je u neka davna vremena, pre 50, 60, godina, od 12 prvoligaša iz SFRJ, njih 6 bilo sa teritorije Vojvodine. Odbojka je nešto što se igralo na ovim prostorima, što se vidi i po ovom prijemu na najvišem nivou, da se to poštuje, da se to prepoznaje i da to nisu samo prazne reči. Atmosfera u SPENSU-u je takva kakva ne može da bude ni u jednoj dugoj sali na ovim prostorima, rekao je Gajić. 

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije uručio je ovom prilikom predsedniku Pokrajinske vlade dres koji simbolično prikazuje 20 godina Svetske lige, loptu sa potpisima igrača i dres.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.