APV ulaže u razvoj sporta u Vojvodini

U novosadskom SPENS-u danas su otvoreni sportski susreti upriličeni povodom obeležavanja jubileja – 20 godina članstva Republike Srbije u Međunarodnom savetu za vojne sportove. A u zgradi Banovine uručeni su ugovori korisnicima po pokrajinskim konkursima za razvoj i afirmaciju sporta u Vojvodini, vredni ukupno 103 miliona i 600 hiljada dinara.

0
49

U Pokrajinskoj vladi uručena su danas 344 ugovora i rešenja za projekte odobrene na tri konkursa Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, vredna ukupno 103,6 miliona dinara.

Reč je o konkursu za finansiranje posebnog programa kojim se doprinosi razvoju sporta u Vojvodini, konkursu za finansiranje posebnog programa organizacije i učešća na međunarodnim manifestacijama od značaja za pokrajinu i konkursu za finansiranje posebnog programa afirmacije školskog i univerzitetskog sporta u Vojvodini.

Putem konkursa za finansiranje posebnog programa kojim se doprinosi razvoju sporta u AP Vojvodini, Pokrajinska vlada je, preko resornog sekretarijata, sa 65,6 miliona dinara podržala 257 projekata sportskih organizacija, saveza za školski sport jedinica lokalne samouprave i nadležnih teritorijalnih sportskih saveza.

Između ostalih, sredstva su dobili Ženski rukometni klub „Temerin“, Fudbalski klub „Bistrica“, Vaterpolo klub „Senta“, Stonoteniski klub „Čelarevo“, Plivački klub „Junaković“, Fudbalski klub „Delija“ iz Mokrina, Odbojkaški klub „Vojvodina“, Atletski klub „Borac“, Šahovski klub „Radnički“, Sportsko udruženje „Džudo Banat“, sportski savezi, Novosadski maraton i brojni drugi klubovi.

Sredstva za konkurs za finansiranje posebnog programa organizacije i učešća na međunarodnim manifestacijama od značaja za AP Vojvodinu, namenjen sportskim organizacijama, iznose 30 miliona dinara za realizaciju 48 projekata, među kojima su manifestacija koju organizuje Biciklistički klub „Novi Sad“ na Petrovaradinskoj tvrđavi, Međunarodni kadetski turnir u rvanju grčko-rimskim stilom u spomen na Refika Memiševića, 38. Međunarodni džudo-kup „Kikinda 2023 Dragan Ciganović Ciga“ koji organizuje Džudo klub „Partizan“, 41. Memorijal „Stevan Nešticki“ u organizaciji FK „Vojvodina“, turnir u basketu tri na tri i drugi.

Sa 8 miliona dinara podržano je i 39 projekata putem konkursa za finansiranje posebnog programa afirmacije školskog i univerzitetskog sporta u AP Vojvodini, namenjenog vaspitno-obrazovnim ustanovama – predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama i visokoškolskim ustanovama na teritoriji AP Vojvodine.

Oprema i školski rekviziti obezbeđeni su, između ostalog, za osnovne škole u Novom Bečeju, Kikindi, Lukićevu, Ruskom Selu, Bajmoku, Čoki, Sremskim Karlovcima, Despotovu, Novom Sadu, Melencima, Ostojićevu, Sečnju, Plandištu, Novom Žedniku i drugim mestima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.