APV: Stižu sredstva za sanacije

VIDEO K9: Značajna sredstva iz pokrajinskog budžeta usmerena su danas rekonstrukciju i sanaciju delova više objekata u Somboru, Subotici i Novom Sadu.

131

Srednja tehnička škola u Somboru će za radove na obnovi fasade, krova i unutrašnje stolarije na objektu škole na Trgu cara Lazara, kao i za nabavku školskog nameštaja, dobiti 36 miliona dinara iz pokrajinskog bužeta.

Deo ovih sredstava, koja su školi usmeren danas na sednici Pokrajinske vlade, namenjen je za finansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za investiciono održavanje enterijera, rekonstrukciju elektične i vodovodne instalacije u obe zgrade te škole.

Doneto je i rešenje da se Javnom preduzeću za prostorno i urbanističko planiranje i projektovanje „Zavod za urbanizam Vojvodine“ Novi Sad usmeri dva miliona dinara za finansiranje izrade Prostornog plana područja posebne namene infrastruktrunog koridora brze saobraćajnice Vrbas–Kula–Sombor.

Dva miliona dinara opredeljeno je i Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu za nabavku opreme za Herbarijum, dok je SNP-u usmereno 8,2 miliona dinara za sufinansiranje izrade projekta za rekonstrukciju scene „Jovan Đorđevićˮ, kao i za izradu projekta za obnovu fasade zgrade SNP-a.

Pokrajinska vlada je danas donela i rešenje kojim se Gradu Subotici daje saglasnost za radove na energetskoj sanaciji Gerontološkog centra. Radovi koštaju ukupno 15,3 miliona dinara, a zajednički ih finansiraju Ministarstvo rudarstva i energetike sa 10,7 miliona dinara i Grad Subotica, koji obezbeđuje preostali deo novca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.