APV: Stižu sredstva za sanacije

VIDEO K9: Značajna sredstva iz pokrajinskog budžeta usmerena su danas rekonstrukciju i sanaciju delova više objekata u Somboru, Subotici i Novom Sadu.

80

Srednja tehnička škola u Somboru će za radove na obnovi fasade, krova i unutrašnje stolarije na objektu škole na Trgu cara Lazara, kao i za nabavku školskog nameštaja, dobiti 36 miliona dinara iz pokrajinskog bužeta.

Deo ovih sredstava, koja su školi usmeren danas na sednici Pokrajinske vlade, namenjen je za finansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za investiciono održavanje enterijera, rekonstrukciju elektične i vodovodne instalacije u obe zgrade te škole.

Doneto je i rešenje da se Javnom preduzeću za prostorno i urbanističko planiranje i projektovanje „Zavod za urbanizam Vojvodine“ Novi Sad usmeri dva miliona dinara za finansiranje izrade Prostornog plana područja posebne namene infrastruktrunog koridora brze saobraćajnice Vrbas–Kula–Sombor.

Dva miliona dinara opredeljeno je i Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu za nabavku opreme za Herbarijum, dok je SNP-u usmereno 8,2 miliona dinara za sufinansiranje izrade projekta za rekonstrukciju scene „Jovan Đorđevićˮ, kao i za izradu projekta za obnovu fasade zgrade SNP-a.

Pokrajinska vlada je danas donela i rešenje kojim se Gradu Subotici daje saglasnost za radove na energetskoj sanaciji Gerontološkog centra. Radovi koštaju ukupno 15,3 miliona dinara, a zajednički ih finansiraju Ministarstvo rudarstva i energetike sa 10,7 miliona dinara i Grad Subotica, koji obezbeđuje preostali deo novca.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.