APV: Stipendije za talentovane sportiste

VIDEO K9: Ugovori o stipendiranju perspektivnih i talentovanih mladih sportista i usavršavanja sportskih stručnjaka dodeljeni su danas u holu Pokrajinske vlade.

0
81

Sportskim talentima iz Vojvodine, uzrasta od 14 do 20 godina, i mladim trenerima, danas su uručeni ugovori o stipendiranju u okviru projekta Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu „Sportski talenti Vojvodine“.

Cilj projekta „Sportski talenti Vojvodine“, koji se realizuje od 2012. godine, jeste da identifikuje, prati i finansijski podrži perspektivne i talentovane mlade sportiste i trenere na putu ka ostvarivanju vrhunskih rezultata.

Ugovore je dobilo 106 mladih  sportista, a za njihove stipendije je ove godine izdvojeno ukupno 20 miliona dinara. Stipendije za usavršavanje dobila su 23 sportska trenera, a za tu namenu izdvojeno je sedam miliona dinara.

Među najpoznatijim stipendistima ovog projekta koji su kasnije osvajali svetske i evropske seniorske medalje i bili učesnici Olimpijskih igara, jesu i Laslo Đere, Viktor Nemeš, Mate Nemeš, Simo Boltić, Marko Dragosavljević, Tamaš Kajdoči, Anja Crevar, Martin Mačković.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.