APV: Stambena podrška porodicama sa troje ili četvoro dece

VIDEO K9: Za Srbiju nema važnije stvari od borbe za veći natalitet, istaknuto je juče prilikom dodele ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za rešavanje stambenog pitanja porodicama sa troje ili četvoro dece u Vojvodini.

0
921

Pedeset i pet vojvođanskih porodica sa troje ili četvoro dece u AP Vojvodini dobilo je ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja ukupne vrednosti 63 miliona dinara.

“Započeta je nova mera pronatalitetne politike koju je Pokrajinska vlada uvela posle donošenja Zakona o finansijskoj podršci za treće dete sredinom ove godine i siguran sam da ćete na ovaj način, vašoj deci i sebi, stvoriti bolje uslove za život“, rekao je tom prilikom Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Mirović je naveo da će od 1. januara 2019. godine početi isplata nadoknade u visini od 15.000 dinara, u trajanju od dve godine, nezaposlenim majkama koje rode treće ili četvrto dete, kao i da će biti nastavljeno sufinansiranje biomedicinski potpomognute oplodnje, kao jedne od mere populacione politike u AP Vojvodini.

“Tragajući za odgovorom šta mlade najviše motiviše da budu roditelji ili prošire porodicu, pre svega struka je došla do zaključka da je jedan od važnih faktora i najveća motivacija, pre svega krov nad glavom. Pokrajinska vlada je svoje mere usmerila na rođenje trećeg i četvrtog deteta i zato smo se pre svega opredelili da takvim porodicama pomognemo, a druge parove motivišemo na rođenje trećeg ili četvrtog deteta”, naveo je Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za demografiju.

Upokrajinskom budžetu za narednu godinu, kako je rečemo, planirano je novih 175 miliona dinara za konkurs za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja za porodica sa troje ili četvoro dece.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.