APV: Sredstva za zdravstvo, obrazovanje, COPO

VIDEO K9: Značajna sredstva opredeljena su danas na sednici Pokrajinske vlade za zdravstvo, NP Fruška gora, obrazovanje osnovaca u Hrvatskoj koji prate nastavu na srpskom jeziku, kao i za projekat sanacije COPO u Sremskoj Kamenici.

0
41

Za finansiranje opremanja embriološke laboratorije Centra za reproduktivnu medicinu i vantelesnu oplodnju u Opštoj bolnici u Subotici biće, prema rešenju koje je danas doneto na sednici Pokrajinske vlade, izdvojeno 30 miliona dinara.

Odlučeno je i da za finansiranje radova na objektima Opšte bolnice u Vršcu, Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin” i početak radova na sanaciji zdravstvene stanice u Crvenki bude izdvojeno ukupno 45,7 miliona dinara. Dom zdravlja „Dr Mladen Stojanović” u Bačkoj Palanci dobiće analogni mamograf i drugu medicinsku opremu u ukupnoj vrednosti od 12,2 miliona dinara.

Zbog eksproprijacije objekata Nacionalnog parka Fruška gora radi izgradnje koridora E 21 i tunela kroz Frušku goru, opredeljeno je 25,6 miliona dinara za investiciono održavanje, rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje objekata neophodnih za obavljanje delatnosti tog javnog preduzeća.

Na sednici Pokrajinske vlade obezbeđeno je i devet miliona dinara za nabavku školske opreme za učenike od prvog do osmog razreda u Hrvatskoj koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu.

Gradu Novom Sadu, kako je saopšteno, biće usmereno 6,2 miliona dinara za finansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za izvođenje konzervatorsko-restauratorskih i sanacionih radova na obnovi fasada i krovova objekta Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.