APV: Snažno podržavamo medije

VIDEO K9: Dosledni svojim principima snažno podržavamo medije, izjavila je pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević na tardicionalnom novogodišnjem prijemu predstavnika medija u zgradi Banovine.

0
39

Tokom ove, kao i u prethodnih pet godina, koliko ima od formiranja aktuelne Pokrajinske vlade, obezbeđena je stalna i snažna podrška medijima, kao i veoma korektna saradnja između medijskih kuća i pokrajinske administracije, ocenila je pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama na tardicionalnom novogodišnjem prijemu za novinare.

Navodeći primere podrške vojvođanskim medijima, Miloševićeva je navela da je od 2016. godine, budžet za 22 lista na osam manjinskih jezika povećan sa 264 miliona dinara na 390 miliona, kao i da ukupan budžet namenjen javnom informisanju ove godine iznosi 460 miliona dinara.

„Zahvaljujući energiji, entuzijazmu, planovima i ambicijama predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i zajedničkim projektima Republičke i Pokrajinske vlade, i naredna godina, kao i one posle nje, biće godine pune posla kako za vas u medijima, tako i za nas, koji te projekte realizujemo.

“Uz želju da nas sve služi dobro zdravlje i u godini pred nama, koja će takođe imati tih izazova, Pokrajinska vlada i resorni sekretarijat u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i budžetskom sufinansiranju medija i dalje će se držati striktnog neuplitanja u uređivačku politiku, a svi članovi Pokrajinske vlade i nadalje će biti otvoreni i transparetni za medije, pa čak i kada su kritike u pitanju, jer i one su dobrodošle“, rekla je Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za javno informisanje.

Milošević je navela da će ovaj nivo nivo podrške projektnom sufinansiranju biti zadržan i u predstojećoj godini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.