APV: Skoro 2 milijarde dinara za nove kapitalne projekte

VIDEO K9: Danas su uručeni ugovori za realizaciju projekata odobrenih na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine. Za realizaciju 36 projekata pokrajina je izdvojila preko milijardu i 900 miliona dinara.

0
277

Sredstva u ukupnom iznosu od 1,931 milijardi dinara pokrajina je preko Uprave za kapitalna ulaganja dodelila za realizaciju 36 projekata u Vojvodini, u oblastima saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, vodosnabdevanja i zaštite vode, predškolskog obrazovanja, razvoja sporta i u oblasti energetske efikasnosti.

Pre ove dodele ugovora, na sednici Pokrajinske vlade doneta je i Odluka o dodeli sredstava Pokrajinskog sekretarijata za finansije za 2018. godinu, za učešće u finansiranju projekata koji se finansiraju iz fondova Evropske unije.

U pokrajinskom budžetu za ovu godinu u ove svrhe je obezbeđeno 100 miliona dinara, koja će biti dodeljena putem javnog konkursa. Pravo na dodelu ovih bespovratnih sredstava imaju svi koji su ili nosioci ili partneri na međunarodnim projektima i kojima nedostaju sredstva za učešće.

Na sednici je doneto i rešenje kojim je obezbeđeno oko 30 miliona dinara za uplatu preostalog iznosa kupoprodajne cene u stečajnom postupku AD „Petar Drapšin“. Nepokretnosti koje će na ovaj način postati javna imovina AP Vojvodine koristi Edukativni centar, osnovan za obuke u radnim i profesionalnim veštinama potrebnim tržištu rada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.