APV: Sedmodnevni odmor za 500 mališana

VIDEO K9: Pokrajina Vojvodina finansiraće odmor i oporavak oko pet stotina dece iz socijalno ugroženih porodica, odlučeno je na danas održanoj sednici Pokrajinske vlade.

0
13

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici izdvojila devet miliona dinara za program Crvenog krsta Vojvodine kojim je predviđen sedmodnevni odmor i oporavak oko 500 dece iz socijalno ugroženih porodica.

Deca će tokom letnjeg raspusta boraviti u odmaralištima Crvenog krsta Vojvodine u Bačkoj Palanci, Vršcu i Bačkom Monoštoru, gde će biti organizovan niz kreativnih i edukativnih radionica. Između ostalog, teme radionica će biti i zaštita od trgovine ljudima, zdravstveno preventivne aktivnosti i prednosti obrazovanja u cilju osnaživanja dece. Imaće priliku da nauče i osnove pružanja prve pomoći, a akcenat u radu s decom će biti i na socijalizaciji i razvoju solidarnosti. Planirano je da se mališanima iz Vojvodine pridruži i određeni broj dece sa Kosova i Metohije. Na sednici je doneto i rešenje da se Crvenom krstu Vojvodine usmeri 1,6 miliona dinara za realizaciju trodnevne edukacije volontera iz različitih oblasti delovanja te organizacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.