APV: Raspisani konkursi za kapitalne projekte

VIDEO K9: Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine objavila je juče šest javnih konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata na teritorijipokrajine. Zainteresovane lokalne samouprave imaju rok do 14. jula da podnesu svoje zahteve.

480

Pokrajina je za programe u oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, predškolskog obrazovanja i vaspitanja, socijalne i zdravstvene zaštite, obezbedila ukupno 804.000.000,00 dinara.

Od toga je za podršku lokalnim samoupravama na teritoriji Vojvodine u realizaciji projekata koji doprinose razvoju i unapređenju saobraćajne infrastrukture, obezbeđeno je 350.000.000,00 dinara.

Lokalnim samoupravama je takođe omogućeno da na konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti vodosnabdevanja i zaštita voda, obezbede sredstva neophodna za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju sistema za vodosnabdevanje, pripremu vode za piće, prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda. Za realizaciju projekata u ovoj oblasti, obezbeđeno je 150.000.000,00 dinara.

Uprava za kapitalna ulaganja pokrajine obezbedila je i 125.000.000,00 dinara za podršku projekata u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, koji doprinose stvaranju povoljnih uslova za poslovanje, rast i razvoj malih i srednjih preduzeća, kao i povećanje zaposlenosti u Vojvodini.

Po prvi put, sredstva se dodeljuju i za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti socijalne zaštite, za koje je opredeljeno 57.000.000,00 dinara, a pravo učešća na ovom javnom konkursu imaju ustanove socijalne zaštite koje pružaju uslugu domskog smeštaja čiji je osnivač AP Vojvodina, a sredstva su namenjena za realizaciju projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, sanacije i adaptacije objekata u javnoj svojini u kojima su smeštene ove ustanove socijalne zaštite.

Ukupno 50.000.000,00 dinara izdvojeno je za realizaciju projekata u oblasti zdravstvene zaštite, a za predškolsko obrazovanje i vaspitanje obezbeđeno je 72.000.000,00 dinara. Sredstva su namenjena za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, adaptacije i sanacije objekata predškolskih ustanova.

Svi javni konkursi za finansiranje i sufinansiranje projekata trajaće do 14. jula ove godine, do 16.00 časova, a detaljne informacije o objavljenim konkursima, načinu i rokovima prijave, mogu se pronaći na internet prezentacijama Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine (www.kapitalnaulaganja.vojvodina.gov.rs) i Pokrajinske vlade (http://www.vojvodina.gov.rs ).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.