APV: Pomoć za opštine koje su pretrpele štetu

VIDEO K9: Pokrajinska vlada obezbedila je pomoć za Novi Sad, Bačku Palanku, Sremsku Mitrovicu, Rumu, Šid i druge opštine u Vojvodini koje su pretrpele štetu u nevremenu.

0
17

Na jučerašnjoj vanrednoj sednici Pokrajinske vlade i Pokrajinskog štaba za vanredne situacije, doneta je odluka da se finansijski pomogne lokalnim samoupravama u Vojvodini, koje su, u dva naleta nevremena, pretrpele štetu.

Kako je naveo predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, struje nema u delu novosadske opštine, zatim u Kovilju gde je najteža situacija, u Bačkoj Palanci gde su najugroženiji Gajdobra, Čelarevo i druga mesta, a struju nemaju ni pojedini delovi sela u beočinskoj opštini.

Na sednici je istaknuto i da je velika šteta učinjena na poljoprivrednim usevima, te da se očekuje pomoć Ministarstva poljoprivrede, a velika šteta naneta je i Nacionalnom parku „Fruška gora“.

Snažnim naletima vetra tokom stravičnog nevremena oštećenja je pretrpeo i simbol Novog Sada – Petrovaradinska tvrđava, koju je u subotu u večernjim satima obišao gradonačelnik Grada Novog Sada Milan Đurić, sa saradnicima.

 Svi privredni subjekti koji žele da da uzmu učešće u pružanju pomoći Gradu mogu da se jave na posebne telefonske linije 021 4882 777 i 064 8448 706 koje su otvorene i organizovana su svakodnevna dežurstva u periodu od 08,00 do 20,00 časova, a po potrebi i duže, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.