APV: Podrška razvoju i zapošljavanju

VIDEO K9: Razvojna agencija Vojvodine osnovana je pre godinu i po dana, sa ciljem da pruži podršku domaćoj privredi. Iz pokrajinskog budžeta je za podsticaje ove agenciju uloženo više od 6 miliona evra, čime je, kako je istaknuto, obezbeđeno više od 1000 novih radnih mesta širom Vojvodine.

0
399

Za godinu i po dana postojanja Razvojna agencija Vojvodine je, prema rečima njenog direktora, ostvarila značajne rezultate otvaranjem novih radnih mesta, povezivanjem velikih kompanija sa malim privrednicima, kao i predstavljanjem privrednog potencijala pokrajine na međunarodnim sajmovima u Evropi.

“To su sajmovi, pre svega, razne konferencije, ono što je nama veoma značajno i čime se bavimo jeste “uvlačenje” domaćih kompanija u sisteme i lance dobavljača velikih kompanija i povezivanje sa velikim kompanijama i njihovo promovisanje na različite druge načine sem sajmova na stranim tržištima. Takođe, sektor fondova je značajan za nas jer pokušavamo da dopremo do domaćih preduzeća, odlazimo lično kod njih, mala, pre svega mala i srednja domaća preduzeća na teritoriji cele Pokrajine sa željom da im ukažemo da postoje sredstva, onima kojima ne dostaju, da postoje različite vrste sredstava finansiskih pre svega koje mogu pomoći da se razviju i unaprede svoj tehnološki nivo razvoja i da dostignu neke konkurentske kompanije i da budu konkurenti na stranim tržištima”, rekao je Nikola Žeželj, direktor Razvojne agencije Vojvodine.

Razvojna agencija Vojvodine osnovala je i, kako je istaknuto, sektore za promociju i fondove za podršku domaćoj privredi, a ostvareni i značajni rezultati u sprovođenju politike ruralnog razvoja.

“Blizu 6 miliona evra je uloženo u plasmane RAV i to u dva segmenta: u delu konkretnih podsticaja i u delu za nova radna mesta i u deli podsticaja za nabavku najsavremenije opreme. Želim da kažem da se ova razvojna agencija i ovaj mehanizam u svemu i u potpunosti razlikuje u odnosu na mehanizam tzv. fonda za nove tehnologije odn. za finansiranje pogona novih tehnologija, gde smo ranije imali slučaj da je Pokrajinska vlada iz budžeta izdvajala novac prema preduzećima, radi se o iznosu preko 3 milijarde i 800 miliona dinara u dužem vremenskom periodu od 2010. pa sve do 2016. godine bez bilo kakvih konkretnih rezultata”, naveo je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Na ovaj način je, prema njegovim rečima, obezbeđeno više od 1000 novih radnih mesta, a 16 kompanija je došlo do savremene tehnološke opreme, rekao je Mirović koji je za narednu godinu najavio veći obim finansiranja svih programa koje realizuje Razvojna agencija Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.