APV: Nova zastava i smena direktora

VIDEO K9: Novu zastavu dobiće Autonomna pokrajina Vojvodina, odlučila je na poslednjoj sednici Pokrajinska vlada, a osim toga razrešila je i direktore dva Instituta u Kamenici, jer su kako je navedeno, doveli javnost u zabludu u vezi sa radom Kamenice dva.

847

Umesto dosadašnje zastave Autonomne pokrajine Vojvodine, već od jeseni na svim ustanovama čiji je osnivač pokrajina mogla bi se naći nova zastava. Reč je, inače, o srpskoj trobojci sa grbom Srpske Vojvodine iz 1849. godine, na čijem čelu su bili patrijarh Josif Rajačić i vojvoda Stevan Šupljikac.

Na sednici Pokrajinske vlade doneta je i odluka da se iz tekuće budžetske rezerve usmeri novac na finansiranje zdravstva. Kako je navedeno, zatečeno stanje u zdravstvu je veoma loše, jer u većini regionalnih bolnica, kao i klinika u sklopu Kliničkog centra Vojvodine ne rade osnovni dijagnostički aparati. Zbog toga će, stoji u sapštenju, novac biti usmeravan u nabavku i popravku naneophodnije medicinske opreme, poput CT aparata, magnetne rezonance, angio sala i drugo.

A zbog dovođenja javnost u zabludu povodom rada Kamenice 2, Pokrajinska vlada razrešila je dužnosti direktore Instituta za plućne bolesti prof. dr Branislava Perina i Miloša Lučića, direktora Instituta za onkologiju.

U obrazloženju se navodi da su njih dvojica protivno svim moralnim načelima, doveli u zabludu javnost da počinje lečenje u novoizgrađenom objektu Kamenca 2, a zapravo nije bio izvršen ni tehnički prijem objekta. Time je, kako se dalje kaže, naneta šteta ugledu obe renomirane zdravstvene ustanove najvišeg nivoa u lečenju plućnih i onkoloških pacijenata.

Pokrajinski odbor DS saopštio je da je obrazloženje za smenu “krajnje cinično” i da Srpska napredna stranka pokušava sebi u zasluge da pripiše otvaranje Instituta Kamenica 2.

Za vršioca dužnosti direktora Instituta za plućne bolesti iz reda zaposlenih imenovan je prof. dr Ilija Andrijević, dok je za v.d. Instituta za onkologiju imenovan prof. dr Zoran Radovanović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.