APV: Kvote studenata za budžetska mesta

VIDEO K9: U Pokrajinskoj vladi su juče utvrđene kvote za upis u prvu godinu osnovnih strukovnih, akademskih, master i doktorskih studija u školskoj 2024/25. godini

0
52

Pokrajinska vlada donela je juče odluke kojima su utvrđene kvote za upis studenata u prvu godinu osnovnih  strukovnih, akademskih i integrisanih studija koji se finansiraju iz pokrajinskog budžeta na fakultetima u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, kao i na visokim školama strukovnih studija čiji je pokrajina osnivač.

Utvrđene su kvote i za budžetska mesta za upis u prvu godinu master i doktorskih akademskih studija na ovim visokoobrazovnim ustanovama. Tako je u ukupan broj studenata koji se mogu upisati u prvu godinu osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija, koji se finansiraju iz budžeta Vojvodine na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu, u školskoj 2024/2025. godini – 5.651.

Za upis na prvu godinu master i doktorskih studija na finansiranju iz pokrajinskog budžeta na fakultetima Novosadskog univerziteta u novoj školskoj godini predviđena su 2.944 budžetska mesta.
Prvu godinu studijskih programa osnovnih strukovnih studija u visokim školama strukovnih studija čiji je osnivač pokrajina u školskoj 2024/2025. godini, na budžetu će moći da pohađa 1.021 brucoš.

Predviđeno je i to da se na budžetska mesta u prvu godinu master strukovnih studija u visokim školama strukovnih studija čiji je osnivač AP Vojvodina mogu upisati 32 studenta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.