APV: Kredit od Komercijalne banke za refinansiranje duga

VIDEO K9: Komercijalna banka ad Beograd izabrana je za obezbeđivanje kredita za refinansiranje dela javnog duga Autonomne pokrajine Vojvodine, odlučeno je na sednici Pokrajinske vlade. Putem javnog poziva izabrana je kao najpovoljnija ponuda upravo ove banke, stoji u saopštenju sa današnje sednice, gde se dodaje je pomenuti dug nastao u vreme prethodne Pokrajinske vlade.

0
453

Komisija za izbor poslovne banke za obezbeđenje kredita za refinansiranje dela javnog duga Autonomne pokrajine Vojvodine od ukupno šest ponuda, ocenila je ponudu Komercijalne banke kao najpovoljniju, sa ponuđenom efektivnom kamatnom stopom 1,68%, i ispunjenjem svih ostalih uslova iz javnog poziva.

S obzirom da se planirani deo javnog duga od 17,2 miliona evra refinansira kreditnim sredstvima kod banke čija je ponuda izabrana kao najpovoljnija, ukupna ušteda, postignuta na ovaj način, iznosiće 2,6 miliona evra, odnosno prema srednjem kursu Narodne banke Srbije – 325 miliona dinara.

Pokrajinska vlada je konstatovala da je ušteda veća od prvobitne procene prilikom otpočinjanja refinansiranja u septembru mesecu prošle godine, kada je očekivan iznos uštede bio procenjen na 200 miliona dinara.

Efekti refinansiranja javnog duga obezbediće uslove da se budžetska sredstva, umesto za otplatu duga, usmere u kapitalne projekte od, kako je navedeno, vitalnog značaja za građane Vojvodine.

Na sednici Pokrajinske vlade utvrđena su i dva predloga sporazuma o saradnji Autonomne pokrajine Vojvodine i ruske Nižegradske oblasti i saradnji naše pokrajine sa Gomeljskom oblasti u Belorusiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.