APV: Konkursi za nova kapitalna ulaganja

VIDEO K9: Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine objavila je danas tri javna konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata na teritoriji pokrajine. Konkursi se odnose na projekte u oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, kao i lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, a otvoreni su do 20. septembra.

0
437

Za nove kapitalne projekte, za koje su raspisani konkursi, pokrajina je obezbedila ukupno 1.063.000.000 dinara.

Za podršku lokalnim samoupravama na teritoriji Vojvodine u realizaciji projekata koji doprinose razvoju i unapređenju saobraćajne infrastrukture, obezbeđena su 602.000.000 dinara.

Lokalnim samoupravama je, zatim, omogućeno da na konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti vodosnabdevanja i zaštita voda, obezbede sredstva neophodna za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju sistema za vodosnabdevanje, pripremu vode za piće, prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda. Za realizaciju projekata u ovoj oblasti, obezbeđeno je 252.000.000 dinara.

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je i 209.000.000 dinara za podršku projekata u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, koji doprinose stvaranju povoljnih uslova za poslovanje, rast i razvoj malih i srednjih preduzeća, kao i povećanje zaposlenosti u Vojvodini. Na ovom konkursu, lokalne samouprave biće u prilici da obezbede sredsta za realizaciju projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, sanacije i adaptacije objekata poslovne i turističke infrastrukture u javnoj svojini, uključujući i onu koja obezbeđuje funkcionalno integrisanje poslovne i turističke infrastrukture u okruženje, poput saobraćajne, komunalne, energetske infrastrukture i slično.

Ovi javni konkursi za finansiranje i sufinansiranje projekata otvoreni su do 20. septembra ove godine godine, do 16 časova. Detaljne informacije o objavljenim konkursima, načinu i rokovima prijave, mogu se pronaći na internet prezentacijama Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Pokrajinske vlade.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.