APV: Dodeljeni ugovori ukupne vrednosti 24 miliona dinara visokoobrazovnim ustanovama

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević uručio je danas rešenja predstavnicima visokoobrazovnih ustanova čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina, na osnovu dva javna konkursa.

0
21

Reč je o konkursu za sufinansiranje nabavke mašina, opreme i nematerijalne imovine u ustanovama visokog obrazovanja i konkursu za sufinansiranje tekućih popravki i održavanje zgrada, objekata i opreme ustanova studentskog standarda. U ove svrhe izdvojeno je ukupno 24.000.000,00 dinara.

Pozdravljajući prisutne sekretar Milošević je rekao da je ovo godina u kojoj se očekuje pun zamah brige o studentskom standardu.

„Pored 6 miliona dinara izdvojenih za studentske centre u Novom Sadu i Subotici po Javnom konkursu za sufinansiranje tekućih popravki i održavanje zgrada, objekata i opreme ustanova studentskog standarda, u narednih par nedelja očekuje se i investicija od 40 miliona dinara za Studentski dom u Somboru, ali i određene investicije istog obima i za Studentski centar u Novom Sadu“, rekao je sekretar Milošević naglasivši da je to „konkretan primer kako Pokrajinska vlada brine o studentima, ne samo kada je u pitanju njihovo studiranje već i njihov standard“.

„Započelo se i sa izgradnjom studentskog restorana, a drugom polovinom 2023. godine biće završen i Studentski kulturni centar. Time smo u ovoj godini sublimirali sve napore projektnih aktivnosti i finansijske podrške Pokrajinske vlade i drugih partnera, zarad povećanja kvaliteta života studenata“, zaključio je profesor Milošević.

„Konkursom za sufinansiranje nabavke mašina, opreme i nematerijalne imovine ove godine je opredeljeno 18 miliona dinara“, kazao je resorni sekretar Milošević i dodao da se prilikom raspodele sredstava vodilo računa o potrebama visokoobrazovnih ustanova, s ciljem obezbeđenja kvaliteta nastavnog procesa kao i naučnoistraživačkog rada.

„Ove godine Univerzitetu u Novom Sadu pružamo podršku za nabavku opreme potrebne za realizaciju jednog međunarodnog projekta, jer nam je bitno da Univerzitet i ubuduće ima dobru dinamiku realizacije i bude središte naših aktivnosti kada su u pitanju međunarodni projekti“, naveo je sekretar Milošević i najavio da će Pokrajinska vlada i u narednom periodu itekako pomoći visokoobrazovnim ustanovama „jer tamo gde nema naučne aktivnosti i kvalitet visokog obrazovanja je veoma upitan“.

Prof. dr Ljiljana Andrijević sa Katedre za biohemiju Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, u svom obraćanju prisutnima, rekla je da će sredstva koja je Medicinski fakultet po ovom konkursu dobio, pomoći u opremanju laboratorije koja će značajno unaprediti naučni rad, ne samo njene matične katedre već i drugih katedri fakulteta, a biće i oslonac za još uspešniju bilateralnu saradnju sa univerzitetima iz okolnih zemalja.

Rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dejan Madić se zahvalio na podršci Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost „koja doprinosi prepoznatljivosti Univerziteta i akademske misli u svetu“.

Ispred Studentskog centra Novi Sad, prisutne je pozdravio direktor Zoran Martinović, koji se zahvalio Pokrajinskoj vladi „na kontinuiranoj saradnji i podršci koja za rezultat ima stalno povećanje kvaliteta studentskog standarda“.

Ove godine sredstva na osnovu pomenuta dva javna konkursa dobili su Studentski centri „Novi Sad“ i „Subotica“, Univerzitet u Novom Sadu, 11 fakulteta članica Univerziteta u Novom Sadu i 6 visokih škola strukovnih studija čiji je osnivač AP Vojvodina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.