APV: Bolji uslovi za atletičare

VIDEO K9: Nova Pokrajinska vlada, kao i Sekretarijat za sport i omladinu u narednom mandatu radiće na obezbeđivanju boljih uslova za naše sportiste, istaknuto je prilikom prijema atletičara Mihaila Dudaša, osvajača bronzane medalje u desetoboju na nedavno održnom Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.

635

Tokom sastanka ukazano je na nekoliko problema, a kao gorući navedeno je nepostojanje adekvatnog prostora gde bi atletičari mogli da treniraju.

“S obzirom na to da se gradi tržni centar na pomoćnom terenu FK Vojvodina, onemogućen sam da bacam koplje, da bacam disk. Manje-više za mene, to je veoma važno za ostalu decu koja treniraju u Atlatskom klubu Vojvodine. Ja sam ovde da prezentujem njih sa idejama i zahtevima, tako da bih zahtevao i od pokrajine, kao i od grada, da pomognu što se toga tiče”, istakao je Dudaš.

Dudaš ističe i da atletičari zatvorenu halu dele sa teniserima, što im onemogućava da odrade treninge onako kako bi želeli. Naglašava da bi najbolje rešenje bila izgradnja novog atletskog stadiona, imajući u vidu kvalitet novosadskih atletičara.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da vrhunski rezultati koje su postigli Ivana Španović i Maihail Dudaš obavezuju novu vladu da rade na rešavanju infrastrukturnih problema.

“Osim što sam rekao da sam zaista srećan zbog posete Mihaila Dudaša i rezultata koje je napravila naša šampionka Ivana Španović, usmerio sam pažnju Sekretarijata za sport da zajedničkim snagama u narednom periodu pomognemo infrastrukturi u oblasti atletike, zajedničkoj realizaciji investicija koje opštine u Vojvodiniimaju kada je reč o potencijalima atletike”, rekao je Mirović.

Mirović je istakao da je važno da se ne daju lažna obećanja, već da se rešavanju pomenutih problema pristupi organizovano i planirano.

Naš rekorder period pred Olimpijske igre u Riju, kako je rekao, iskoristitiće da se opusti i odmori kao bi i na Olimpijati postigao zapažen rezultat. Podsetio je i da su poslednje dve godine za njega bile izuzetno teške zbog zadobijenih povreda.

“Vratili smo se na staze gde pravimo rezultate koji nose preko hiljadu bodova. Tako da Olimpijske igre jedava čekam, spreman sam, jak sam, i siguran sam da ću biti spreman da tamo napadnem državni rekord i da se borim za što bolji plasman”, kazao je Dudaš.

Podsetimo, na EP u Amsterdamu ovaj srpski atletičar zauzeo je treće mesto u generalnom plasmanu sa 8.153 bodova. Nacionalni rekorder u disciplini u kojoj se takmiči doneo je Srbiji prvu medalju na šampionatima Starog kontinenta, ujedno ponovivši svoj plasman sa dvoranskog Evropskog prvenstva u Geteborgu pre tri godine, u disciplini sedmoboj.

Dudaš je bio drugoplasiran sve do osme discipline, kada je posle skoka s motkom pao na treću poziciju i tamo ostao do kraja. U poslednjoj disciplini desetoboja, u trci na 1.500m, Mihail je bio ispred oba svoja glavna rivala. U napetoj trci završio je na osmom mestu sa najboljim rezultatom sezone 4:30,90, što mu je donelo 739 dodatnih bodova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.