APV: Bespovratna sredstva zadrugama

VIDEO K9: U Razvojnoj agenciji Vojvodine dodeljeni su ugovori zadrugama za kupovinu opreme i sistema za preciznu poljoprivredu i opreme za prerađivačke kapacitete.

120

Zadrugarima iz Vojvodine danas je uručeno 14 ugovora za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu opreme i sistema za preciznu poljoprivredu i opreme za prerađivačke kapacitete.

Sredstva su dodeljena po osnovu konkursa koji je sprovela Razvojna agencija Vojvodine.

“Razvojna agencija Vojvodine danas je sprovela praktično novi konkurs, uvela novu podsticajnu meru kojom će u ovoj godini, a ta mera će se nastaviti i narednih godina sa 50 miliona dinara omogućiti nabavku opreme za 14 zadruga u Vojvodini. I zadrugari su uložili svoja sredstva tako da će ukupna vrednost nabavke savremenih mašina i savremene opreme biti nešto oko 150 miliona dinara. Razvojna agencija je opravdala svoju ulogu od formiranja”, naveo je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Od dvadesetak aplikacija koje su pristigle na konkurs Razvojne agencije Vojvodine šest nije ispunjavalo zadate kriterijume.

Nikola Žeželj, direktor RAV, istakoa je da je im je cilj da zajedno sa Pokrajinskim sekretarijatom za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu pruže podršku domaćoj privredi, preduzetnicima i domaćim zadrugama

Ukupna vrednost danas uručenih ugovora je 150 miliona dinara, a realizaciju konkursa sprovela je Razvojna agencija Vojvodine sa 50 miliona.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.