APV: 90 miliona dinara prerađivačima

VIDEO K9: U zgradi Pokrajinske vlade dodeljeni su ugovori po konkursu namenjenom za osnaživanje prerađivačke proizvodnje u Vojvodini, vredni 90 miliona dinara.

0
8

Dodelu ugovora u vrednosti 90 miliona dinara za sufinansiranje investicija u ekonomske aktivnosti u cilju podizanja konkurentnosti dodavanjem vrednosti kroz preradu na gazdinstvima u Vojvodini u tekućoj godini organizovao je danas Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Ugovori su potpisani sa 38 korisnika, a prema rečima Panovskog, sredstva iz pokrajinskog budžeta biće podeljena kroz četiri konkursne linije.

Korisnici su zadovoljni dobijenim sredstvima jer u današnje vreme, kako kažu, svaki dinar im mnogo znači, a ulaganjem u destilerije, država direktno ulaže i u poljoprivredu jer one sirovine nabavljaju od domaćih proizvođača.

Podsekretar je istakao da je cilj ovih investicija osnaživanje prerađivačke proizvodnje na farmama kroz podsticaj i pomoć poljoprivrednim proizvođačima da unaprede svoju proizvodnju u delu prerade, da prošire ekonomske aktivnosti kojima se bave, ojačaju kapacitete za nastup i imaju veći prostor na tržištu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.