APV: 62,4 miliona dinara za kanal “Kudoš”

VIDEO K9: Za uređenje kanala za odvodnjavanje „Kudoš“ iz pokrajinskog budžeta je izdvojeno 62 miliona i 400 hiljada dinara, odlučeno je danas na sednici Pokrajinske vlade.

0
21

62 miliona i 400 hiljada dinara opredeljeno je iz pokrajinskog budžeta za uređenje i čišćenje meliorativnog kanala „Kudoš“, odlučeno je na današnjoj sednici Pokrajinske vlade.

„Kudoš“ je deo kanalske mreže za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta na području opština Pavlovci i Vrdnik. Ovaj kanal odvodi suvišnu vodu sa obronaka Fruške gore i uliva se u akumulaciju „Pavlovci“, sa kojom čini jedinstveni sistem za odvodnjavanje i regulaciju poplavnog talasa na tom području.

Zarastao je u šiblje i stabla, posebno u delu prema ulivu u akumulaciju, u širini koja izlazi iz kanalskog pojasa i zauzima poljoprivredene parcele, sa velikim procentom zamuljenja, što znatno smanjuje njegovu efikasnost.

Obezbeđenim sredstvima je predviđeno čišćenje i izmuljenje kanala, kao i izgradnja objekta u kom će biti smeštena zaštitna rešetka sa automatskom čistilicom.

Na današnjoj sednici Pokrajinska vlada donela je i Odluku o obrazovanju Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima koji su u nadležnosti AP Vojvodine.

Na čelu Saveta je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, a za zamenika je imenovan pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić.

Zadatak Saveta, koji se formira kao povremeno radno telo Pokrajinske vlade, jeste, kako je saopšteno, podsticanje, organizovanje i usklađivanje poslova bezbednosti saobraćaja na putevima koji su u nadležnosti AP Vojvodine, u skladu sa zakonom kojim se uređuje bezbednost saobraćaja na putevima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.