APV: 60 miliona dinara za suzbijanje komaraca

VIDEO K9: Pokrajinska vlada izdvojila je značajna sredstva za suzbijanje komaraca u lokalnim samoupravama na teritoriji Vojvodine u cilju sprečavanja širenja groznice Zapadnog Nila.

0
10

Za suzbijanje komaraca u lokalnim samoupravama u Vojvodini u kojima su registrovani slučajevi obolelih od groznice Zapadnog Nila, a s ciljem sprečavanja daljeg širenja te zarazne bolesti, Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici izdvojila skoro 60 miliona dinara.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, u okviru rutinskog nadzora, do 11. septembra su u pokrajini registrovana 44 potvrđena slučaja obolevanja od groznice Zapadnog Nila.

Na sednici Pokrajinske vlade opredeljeno je 42,6 miliona dinara za finansiranje i izgradnju pešačko-biciklističke staze od Bačkog Gradišta do Bisernog ostrva. Projektom je predviđena izgradnja staze širine tri i po metra i dužine oko kilometar i 360 metara.

Data je i saglasnost Gerontološkom centru „Bečej” za radove na rekonstrukciji sanitarnih blokova, a radovi u vrednosti od 5,1 milion dinara biće finansirani iz pokrajinskog budžeta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.