APV: 53 miliona za obnovu škola

VIDEO K9: Više od 53 miliona dinara Pokrajinska vlada opredelila je za obnovu škola i učeničkih domova u Vojvodini, saopšteno je nakon današnje sednice. Osim toga, kontatovane su i uštede u budžetu, a potvrđeni su i ugovori o refinansiranju javnog duga.

299

Iz tekuće budžetske rezerve Pokrajinska vlada je izdvojila 53,5 miliona dinara za obnovu osnovnih i srednjih škola i domova za smeštaj učenika na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodini.

Za sanaciju i popravke objekata devet osnovnih škola u Veterniku, Bečeju, Budisavi, Mačvanskoj Mitrovici, Horgošu, Bajši, Sremskoj Mitrovici, Banatskom Karađorđevu i Srbobranu odobren je iznos od 35,6 miliona dinara.

Za iste namene, Pokrajinska vlada je za dve srednje škole: Elektrotehničku i građevinsku školu „Nikola Tesla“ u Zrenjaninu i Srednju školu „Svetozar Miletić“ u Novom Sadu odobrila ukupno 10,7 miliona dinara.

Na sednici su odobrena i sredstava u iznosu od 7,1 milion dinara, namenjenih finansiranju troškova izmeštanja trafostanice koja se nalazi u objektu Doma učenika srednjih škola u Subotici, navodi se u saopštenju.

Pokrajinska vlada donela je zaključak, kojim su konstatovane uštede u budžetu AP Vojvodine, u iznosu od 499.864.580,07 dinara. Uštede su ostvarene u postupku javne nabavke medicinske opreme za sva tri instituta u Sremskoj Kamenici, a sredstva će biti usmerena za opremanje i drugih zdravstvenih ustanova u Vojvodini.

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici usvojila ugovore na osnovu kojih će se do kraja ove nedelje okončati prva faza refinansiranja pokrajinskog javnog duga. Refinansiranjem će se postići višestruki efekti po pokrajinski budžet: kamata će biti 2,9% umesto dosadašnjih 7,0%, a ostvariće se uštede i na kursnim razlikama. Pored toga ugovoren je grejs period tako da će se naredna godina rasteretiti obaveza po osnovu duga u iznosu od oko 1,1 milijarde dinara, a sredstva preusmeriti na kapitalne projekte od prioritetnog značaja za građane Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.