APV: 390 miliona dinara za primarnu biljnu proizvodnju

VIDEO K9: U zgradi Pokrajinske vlade dodeljeni su ugovori vredni 390 miliona dinara za nabavku mašina i opreme za unapređenje primarne biljne proizvodnje u Vojvodini.

0
6

Dodelu ugovora ukupne vrednosti od 390 miliona dinara za nabavku mašina i opreme za unapređenje primarne biljne proizvodnje u Vojvodini organizovao je danas Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Podsticaje su dobila 642 korisnika, rekao je Aleksandar Panovski, podsekretar resornog sekretarijata.

Obezbeđena sredstva su usmerena na više aktivnosti u oblasti biljne proizvodnje. Najveći iznos, u visini od 303 miliona dinara, opredeljen je za nabavku priključne mehanizacije u sektoru povrće i ostali usevi. Podsticaje je dobilo 488 korisnika, a biće iskorišćeni na nabavku mašina za sadnju, zaštitu bilja, primarnu i dopunsku obradu zemljišta, đubrenje zemljišta, setvu, transport i ostalu opremu.

Za nabavku mehanizacije i opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje proizvodnih zasada u sektoru voće, grožđe i hmelj izdvojeno je 65 miliona dinara. Uslove konkursa su ispunila 122 korisnika koji će sredstva utrošiti u nabavku mreže, stubova i elemenata za podizanje zasada voća, hmelja, vinograda, žičanih ograda oko višegodišnjih zasada, opreme za orezivanje, sečenje i uklanjanje ostataka nakon rezidbe, za zaštitu od mraza i za zaštitu bilja-atomizeri, mašina za ubiranje useva i za dopunsku obradu zemljišta kao što su rotofreze i međuredni kultivatori.

Za nabavku plastenika i opreme za proizvodnju u plastenicima resorni sekretarijat usmerio je 23 miliona dinara. U ovoj oblasti, sredstva, koja su dobila 32 korisnika, biće iskorišćena za nabavku kompletnih plastenika, višegodišnjih višeslojnih folija za pokrivanje plastenika, senčenje i sprečavanje gubitka toplote, mreža za senčenje plastenika, stolova za proizvodnju rasada, sistema za zagrevanje, navodnjavanje kap po kap i mikrokišnjenje, fertirigaciju i filtriranje, kao i pumpi za navodnjavanje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.