APV: 310 miliona dinara za industrijske zone

VIDEO K9: Za infrastrukturno opremanje industrijskih zona u Somboru, Kikindi, Zrenjaninu, Srbobranu, Kuli i Titelu pokrajina je izdvojila 310 miliona dinara.

0
23

Ugovori za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje infrastrukturnog opremanja industrijsko-poslovnih zona danas su u Pokrajinskoj vladi uručeni predstavnicima šest vojvođanskih lokalnih samouprava.

Ukupna vrednost ugovora je 310 miliona dinara, koji će biti utrošeni na izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i sanaciju u oblastima saobraćajne, komunalne, elektroenergetske, toplotne i telekomunikacione infrastrukture, kao i upravljanja industrijskim otpadom i tretmanom otpadnih voda. Time će, prema rečima predsednika Pokrajinske vlade, Igora Mirovića, biti omogućene investicije u industrijsko-poslovnim zonama što će značiti i nova radna mesta.

Za izgradnju saobraćajnice u industrijskoj zoni u Somboru sa pratećom infrastrukturom izdvojeno je 95,5 miliona dinara, a za infrastrukturno opremanje radne zone u Titelu skoro 77 miliona dinara. U Zrenjaninu su za izgradnju dva priključka prilaznog puta na javni put izdvojena sredstva u iznosu od 10,6 miliona dinara.

Pomenimo i da će ovim sredstvima opremanje industrijske zone u Kuli biti sufinansirano sa 56,5 miliona dinara, da je za izgradnju javnog osvetljenja od industrijske zone „Rasadnik“ do Svetosavske ulice u Kikindi opredeljeno 54,2 miliona dinara, dok je u industrijskoj zoni u Srbobranu za izgradnju saobraćajne površine sa pratećom infrastrukturom u novopredviđenoj Ulici 3 izdvojeno je nešto više od 17 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.