APV: 300 miliona dinara za novu opremu i zapošljavanje

VIDEO K9: U zgradi Pokrajinske vlade uručeni su ugovori u ukupnoj vrednosti od 300 miliona dinara koji će omogućiti otvaranje novih radnih mesta u preduzećima i nabavljanje opreme za privredna društva.

313

Pokrajina je izdvojila 300 miliona dinara za ugovore čija realizacija će obezbediti otvaranje više od 290 novih radnih mesta u 14 preduzeća, kao i za nabavku opreme za 26 privrednih društava.

Bespovratna sredstva za nova radna mesta i kupovinu opreme dodeljena su u iznosima od po 150 miliona dinara na konkursima Razvojne agencije Vojvodine

 

“Danas smo ovde u Razvojnoj agenciji Vojvodine dodelili ugovore preduzetnicima i privrednicima iz Vojvodine u vrednosti od trista miliona dinara, za otvaranje novih radnih mesta, na osnovu ovih ugovora otvoriće se više od 290 novih radnih mesta, taj deo podsticaja je bio vredan 150 miliona dinara, isto tako bio je vredan podsticaj za nabavku najsavremenije opreme prema veoma strogim procedurama. Od početka rada Razvojne agencije Vojvodine, više od stotinu ugovora podeljeno je za ove namene, indukovano je više od 2000 novih radnih mesta, po veoma strogoj proceduri sa garancijama poslovnih banaka za svako novo radno mesto, i po još strožijoj proceduri za nabavku najsavremenije potpuno nove opreme”, naveo je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Preko 500 miliona dinara koje je pokrajinski budžet prihodovao iz privatizacije ,,Luke Novi Sad” rebalansom budžeta, kako je rekao, biće stavljeno u funkciju privrede.

Direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj naglasio je da je više od 90 posto sredstava koja su dodeljena usmereno na domaća preduzeća i privrednike, kao i da Razvojna agencija planira novi konkurs za podršku zadrugama.

 

“Kao što sam već spomenuo pred privrednicima danas, zaista ovo jeste dva dana koji su najsrećniji za Razvojnu agenciju Vojvodine i za Sekretarijat, to je činjenica da mi deo sredstava koje oni uplaćuju u budžet vraćamo njima i pomažemo njihovom razvoju. Ovaj put je 40 kompanija dobilo sredstva, 14 za nova radna mesta, 26 za opremu, ukupno preko 105 kompanija od čega su 90 domaće kompanije su dobila sredstva. Stvar koja me je takođe danas obradovala, da ćemo opet u oktobru imati novi konkurs sa još većim sredstvima, i da će se u ovoj godini opet dogoditi rast sredstava koje će pokrajina izdvojiti za podršku privredi”, istakao jeŽeželj.

Žeželj je najavio da Razvojna agencija planira novu konkursnu liniju za podršku zadrugama, za šta je obezbeđeno oko 50 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.