APV: 28 miliona dinara za razvoj seoskog turizma

VIDEO K9: U zgradi Pokrajinske vlade su danas podeljeni podsticaji za razvoj seoskog turizma vredni 20 miliona dinara.

0
4

Ugovori za dodelu sredstava po konkursu namenjenom unapređenju ekonomskih aktivnosti na selu putem podrške razvoju seoskog turizma uručeni su danas u Novom Sadu, u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Ukupna vrednost investicija odobrenih vlasnicima registrovanih vojvođanskih poljoprivrednih gazdinstava je skoro 28 miliona dinara.

Prema rečima podsekretara Aleksandra Panovskog, reč je o novoj meri resornog sekretarijata u cilju podrške lokalnog ruralnog razvoja putem proširenja ekonomskih aktivnosti poljoprivrednih gazdinstava u oblasti turizma, ugostiteljstva i starih tradicionalnih zanata.

Za ove namene Sekretarijat je opredelio 20 miliona dinara, što predstavlja učešće od blizu 72 procenata, a pravo na ova sredstva ostvario je 31 korisnik.

Povrat sredstava u okviru ovog konkursa je 60 posto, a ukoliko su u pitanju žene, lica mlađa od 40 godina i poljoprivrednici koji žive na područjima sa otežanim uslovima rada povrat sredstava je i do 70 odsto.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.