APV: 24 miliona dinara za 70 poljoprivrednika

Vojvođanskim poljoprivrednicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva za nabavku opreme za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara, za nabavku plastenika, za opremanje stočarskih farmi i za investicije u pčelarstvo, juče je uručeno 70 ugovora u vrednosti od oko 24 miliona dinara, saopštila je Pokrajinska vlada.

0
192

Kako se navodi, ugovore je uručio pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević koji je tom prilikom kazao da su za nabavku opreme za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara bespovratna sredstva dobila 32 poljoprivrednika.

Prema njegovim rečima, ukupna vrednost te investicije je 29,2 miliona dinara, od čega je Pokrajina obezbedila 15,4 miliona dinara, a realizacijom tih investicija pod zalivnim sistemima biće još 121 hektar oranica u Vojvodini.

“Novina u novoj konkursnoj godini jeste da se bespovratna sredstva utvrđuju u iznosu do 60 odsto od ukupne vrednosti investicije, umesto 50 odsto koliko je bilo prethodnih godina. Istovremeno, za fizička lica i preduzetnike, čija se investicija nalazi na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, kao i za poljoprivrednike mlađe od 40 godina i žene nosioce gazdinstva, povrat sredstava utvrđuje se u iznosu do 70 odsto od ukupne vrednosti investicije, rekao je Radojević dodajući da je danas, po tom osnovu, 18 poljoprivrednika ostvarilo pravo na sredstva za nabavku opreme za navodnjavanje.

Radojević je danas, kako se ističe u saopštenju uručio i sedam ugovora za podizanje plastenika i njihova ukupna vrednost je četiri miliona dinara, od čega je iz pokrajinskog budžeta obezbeđeno 2,7 miliona dinara, a realizacijom tih investicije pod plastenicima će biti još 10 hektara, čime će se širom Vojvodine nastaviti trend povećanja površina sa plastenicima.

U saopštenju se dodaje da su danas i sa 27 pčelara iz Vojvodine potpisani ugovori u vrednosti od 4,6 miliona dinara, a novac je opredeljen za nabavku nove opreme za pčelarstvo i novih pčelinjih društava.

Za opremanje stočarskih farmi odobrene su četiri prijave u vrednosti od 748 hiljada dinara, od čega je Pokrajina izdvojila 374 hiljade dinara.

Prema rečima Radojevića stočarima u Vojvodini po ovoj konkursnoj liniji u 2017. godini na raspolaganju je ukupno 50 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.