APV: 227 miliona dinara za poljoprivredu

VIDEO K9: Ugovori vredni više od 227 miliona dinara dodeljeni su danas predstavnicima poljoprivrednih gazdinstava za sufinansiranje investicija u sektoru voća, povrća i ostalih useva u Vojvodini.

0
135

Ugovori za sufinansiranje investicija u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava u sektoru voća, povrća i ostalih useva u Vojvodini svečano su dodeljena korisnicima u zgradi Pokrajinske vlade.

Reč je o ukupno 142 ugovora, čija je ukupna vrednost više od 227 miliona dinara, od čega je učešće pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo 127 miliona dinara.

Prema rečima pokrajinskog sekretara dr Vuka Radojevića naveće interesovanje poljoprivrednika na ovoj konkursnoj liniji bilo je za nabavku solarnih panela sa pratećom opremom za pokretanje pumpi za navodnjavanje.

Značajno interesovanje, kako je rekao, bilo je i za kupovinu plastičnih i drvenih boks paleta za skladištenje proizvoda, za linije za pakovanje i obeležavanje proizvoda. Ratari su iskazali najveće zanimanje za nabavku GPS uređaja za navigaciju.

Najveći broj investicija, oko 33 miliona dinara, među voćarima, odnose se na proizvodnju jabuka, zatim višanja, oko 8 miliona, a u ratarskoj proizvodnji, oko 58 miliona dinara u modernizaciji proizvodnje kukuruza,pšenice, soje, suncokreta i pivskog ječma.

Povrtari su dobili ukupno 18 miliona dinara za proizvodnju crnog luka, paprike 17 miliona, krompir više od 13 miliona, lubenice oko 11 miliona dinara.

Iz godine u godinu, kako je tom prilikom rečeno, sve više sredstava iz pokrajinskog budžeta izdvaja se za poljoprivredu, a time i za ovakve konkurse i subvencije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.